... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Dessirer
Autor témy
Kraj: Bratislavský

Vymena tesnenia pod hlavou TDS

Streda, 25. Septembra 2013, 09:00

Cauko chcel by som sa poradit ze co vsetko musi ist dole a pri com vsetkom by mohol byt problem ked chcem vymenit tesnenie pod hlavou na 2,5TDS v E36tke. Servis hlavy do toho nepocitam rovnanie a tlakovanie...

Suit
Auto: BMW E61 535d
Kraj: Banskobystrický

Re: Vymena tesnenia pod hlavou TDS

Streda, 25. Septembra 2013, 17:03

Zdar, musis zlozit vrtulu, remen, kladku s napinakom, vzduchovy filter komplet s obalom, sanie, zvody, trubky k vstrekom, poodpajat cidla a zhavice, vypustit vodu a zlozit hadice, najlepsie dat prec nadrzku aby nezavadzala a rovno ju mozes vycistit.

Potrebujes zaistit motor a predtym ako daco budes robit s rozvodom, tak zatlacit a zaistit napinak hornej retaze, potom odkrutis koleso z vacky, vyberes ho von, odkrutis napinaciu listu na retaz a vyberes, zachytit si retaz na snurku a o nieco ju priviazat aby ti nepadla uplne dole.

Ked budes odkrucat hlavu, musis ist podla diagramu odkrucania dole v linku a to v poradi 14 > 1 (cize od vonka do stredu) a hlavne musi byt motor studeny lebo hrozi poskodenie hlavy. Inak hlava ma tak 25kg cize da to zabrat.

Dufam ze som na nic nezabudol

http://bmw.workshop-manuals.com/bmw/5_S ... 134006.png

Dessirer
Autor témy
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 26. Septembra 2013, 06:56

Wau super navodik v skratke.. dakujem pekne, tak si to napisal jednoducho ze neviem ci to nespravim cez vikend heh..
Jedine mam strach o tu rozvodovu retaz, popripade by som ju uz aj rvno vymenil co ty na to ?

starynovy
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 26. Septembra 2013, 10:11

Tak zhodenie hlavy je robota max. na 5h ked sa motas.. Retaz vymenis len ked das dole veka rozvodov, co je tak +3h, a ked uz si tam tak rovno mozes menit cele rozvody zejo.. ser na to, uvidis ked to vyberes, tie retaze niesu problem na tom aute, najvacsie vole robia vysuchane listy napinaku, tu hornu dokazes vymenit v pohode, stoji 25€.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných