No tieto ručné na bmw to vieš že to je krach...
A ako ti to nejde do hlavy? No viem že diff dava odpor.. Zistil som to nasledovne... Brzdove valčeky na strmeni som si posunul aby mi tie nešúchali.. uvoľnil ten samoštel.. a koleso išlo bez odporu pakní.. priťahoval som.. A ked už začalo šúchať.. o troška som odtiahol.. tak isto spravil aj druhú stranu.. Lanká som nastavil aby šli od 1 zúbku.. A v riadnom kopci čo mam z garáže som skúšal
3. zubok začal účinok
10. zúbok, auto plne zastavilo len na ručnej brzde
Dnes som to nastavil nasledovne.. otačal samoštelom až kym som ho nenastavil tak že som vôbec nepotočil rukou kotúčom.. Potom uvoľnil približne o 3 zúbky.. (niekde tu bol na to návod). Po tomto uvoľnení sa kotúč dal rukou pohybovať a počul som ale mierne šúchanie pakní o kotúč. V návode čo som tu na fóre čítal.. bolo napísané že sa to takto má spraviť a že si pakne "sadnú" ( neviem nemám ešte odskúšané)
Koleso ked som nahodil.. sa dalo točiť.. ale ked som ho roztočil zastavilo možno po 10centimetroch otačania okolo pneumatiky..
Po tomto nastavení, s miernym záberom to skončilo takto:
2. zubok začína brzdový účinok
6. zúbok auto plne zastaví na tom istom kopci..
Link kde som to prečítal:
bmw3-e46/rucna-brzda-t56318.htmlprečítaj príspevok od janesta
Ostatní pochválte sa ako sa vám podarilo nastaviť tú ručnú brzdu s ktorou ma problem 9 z 10 starších bmw