... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Herry585
Autor témy
Auto: E36
Kraj: Trnavský

E36 318tds vase skusenosti ...

Piatok, 22. Júna 2012, 20:29

Zdravim majstri co hovorite na motor 1.8tds a 2.5?
1.8 a 2.5 aka je tam spotreba a co tam lubi odchadzat cerpadlo adt neviem nic o tichto autach ale najvac ma zaujima spotreba
kedze najazdim moc km,diky za kazdu radu.

Užívateľov profilový obrázok
Becko
Auto: E36 Compact
Kraj: Zahraničie

Re: E36 318tds vase skusenosti ...

Piatok, 22. Júna 2012, 21:24

Ja osobne mám 318 tds v modeli Compact..
Tych 66 kw nieje veľa, ale na také to presúvanie z bodu A do bodu B to úplne postačuje.
Spotrebu počítaj tak 5,5 mimo mesta , 6 l v meste..
Ono dôležité je to , v akom stave sa auto dostane k tebe, resp. ako sa oňho staral predchádzajúci majiteľ..
Jednou z "múch" je to , že sa ti časom (kilometrami) posunie rozvod a teda autičko ti za tepla bude dlhšie štartovať.
Vyriešiť sa to dá jednoducho - nastavením rozvodu , nastavením vstrekovacej dávky a predvstredku..
Inak potom klasika ako na každom dieslovom aute - turbo (servis si pýta v závislosti od toho , ako bolo s autom narábané)..
Veľa ľudí ti povie , že TDS nekupuj , že to je starý diesel , že sa kazí , odchádza čerpadlo, ...Povie to však taký , čo TDS-ko nikdy nemal...
Ja ho mám už 4 roky - nastavili sme na ňom rozvod , dal som repasnuť turbo , nové špičky na vstrekovače a autíčko mi bez jediného problému slúži..Takže u mňa veľká spokojnosť ! :thumbup:

Ahmed
Auto: BMW
Kraj: Prešovský

Utorok, 26. Júna 2012, 07:08

Pocul som na nho tiez chvalu od clena Lukyho 8) on to mal aj cipnute taze to bolo aj zivsie. Spotrebu mal na tom taku ze som mu mohol zavidiet.
Speed means freedom of the soul.

luky2208
Kraj: Prešovský

Utorok, 26. Júna 2012, 15:41

Ak šofer TDSka ma aspon niečo v hlave a nieje to človek ktorý si potrebuje za volantom niečo dokazovať tak je to neskutočne spolahlivé auto. Mal som dve E36 318tds jeden v touringu a druhý v compacte a nedal a nedam na ne dopustiť. Nikdy ma nikde auto nenechalo a spotreba ak jazdiš ako človek tak na 318tds je to mimo mesta 5l +- 0.2L na 100km a v meste sa nedostaneš nad 7L , teda aspon mne sa to nepodarilo nikdy. 2,5tds ma lepší výkon a pridaj na spotrebe tak +-1L.
Predal som ich len preto že už sa na touringu začinala objavovať hrdza a nechcel som do toho už investovať a compact bol nevyužitý kedže bol kupený pre manželku ktorá na nom vôbec nejazdila.
PS: skus si pozrieť moj pribeh a uvidíš čo som musel meniť lebo to zlihalo a čo som menil len tak preventývne lebo som chcel. :wink: Na cca 80 000km som musel meniť : tesnenie pod hlavou,pastorok štartera,a tuším čidlo na spiatočku. Investicije na začiatku boli len nasledkom spravania sa predošleho majitela k autu. Takže ak trafíš dobrý kusok , predavaný z rodinných dôvodou tak sa budeš hodne dlho voziť. A reči typu že TDS je hrozne, uplne vypusť z hlavy lebo to tvrdí človek čo ho vživote nemal alebo sa k nemu spraval ako ko...t :wink:

bjukemen
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 10. Júla 2012, 10:49

..suhlas s lukym2208 treba poiuzivat troska rozumu a motor sa ti odvdaci...je to gut motor 2.5 este lepsi ale 1.8 je ideal na take priskoky...ale odporucam si to dat niekomu upravit potom je to este zivsie tak akurat...

Julio26
Auto: BMW E61
Kraj: Trnavský

Utorok, 10. Júla 2012, 16:42

Je to dobre a spolahlive auto, ale daj si pozor na palivove cerpadlo aby bolo v poriadku. Auto mam uz skoro rok jazdi v pohode akurat mi blbne cerpadlo.. :( alebo RJ, inak super, ale v mojom meste sa da lahko dostat nad 7l spotreba, mimo mesto 6l kludnou jazdou.

bjukemen
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 10. Júla 2012, 17:26

..predpokladam ze mas seriu, ked tam niekto kto sa tomu rozumie urobi chip taky ako ma byt spotreba trochen zlezie pri takej istej jazde :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní