Práve som si dal do google na českom klube a podobne "bmw 318tds touring skúsenosti a spotreba". Myslel som si že jediný kto ma dokáže vytočiť rýchlo je moja priateľka a mama no mýlil som sa. Ľudia tipu otrasné auto motor zlý, kazí sa tam čerpadlo, auto nemá ťah, je to mrtvé, najhoršie voľba, nezaplatíš servis, nič na ten motor nezoženieš a podobne povraciam sa. Mám 318 tds E36 touring. Vždy bol moj sen BMW. Tak som si ho kúpil. Z pokazeným motorom nevymenený rozvod utrhlo 3ti piest. GO motora prebehla nové kružky, hydr.zdvihátka, rozvodová reťaz nové čidlá. Mal som sním problém ako bolo za tepla dlho štartoval a studena neštartoval. Skontroloval som žhaviče nežhavili, vybral som ich najpojl na baterku išli ako nové. Skontroloval som napájanie šťava nešla. Otvoril som priestor pre riadiacu jednotku otvoril konektro a našiel som precviknutý kábel a zalepený zacínoval som žhaviče idú auto štartuje zle. Spýtal som sa tu na BMW klube čo môže byť problém ako ešte neskúsený. Rady: Posunutá vačka, Skočený rozvod, nastaviť rozvod, slabé otáčky štaréra a ešte podobne veci z vedša hlúposti až na : nastavenie predvstreku a vybratie vyčistenie štaréra. Auto bolo živé na to koľko KW má ale keď sa mu pridalo tak cez križovatku neprešiel nikto asi 2 min kvoli dymu

Nastavil sa predvstrek auto išlo lepšie plynulešie lepšie zrýchlenie. Hodil sa du štarér a auto štartuje na 3otáčku čo si myslím je dobré. Nastavenie predvstreku vyzeralo asi tak že norma je od 0.60-0.63. moje auto malo 0.85 hop. Mám najazdených 295 000tis. Auto ide ako hodinky tak prosím ľudí ktorý nemali TDS a nevedia radšej to nechajte tak.

musel som sa vyrozprávať prepáčte