... všetko o BMW ...
Moderátori: Hugino, SmartBastard
juro123 napísal:ahojte,
kupil som si brzdove kotuce a platnicky ATE a po cca 3 000km som zistil ze je niečo zle
. V kotuci su urobene original drazky lenze mam pocit ze tie drazky su problem. Usadza sa v nich prach z dosticiek a ten sa potom akoby smolil po ploche kotuca a auto mi dost tazko brzdi.
Dokonca mi na vsetkych stranach kotucov, z polky kotucov vobec akoby nezaberala, vidim to podla toho, ze kotuc nie je obruseny, cisty, vyhladeny ako by normalne mal byt na celej stycnej ploche s platnickou. Riesil som tuto znacku lebo mi bola odporucena a hlavne preto som uz nedaval original od BMW lebo tie sa rychlo prehrievali a potomvybroval mi volant. robievalo mi to v podstate od kedy som kupil auto ako nove. Dokonca mi to po 20 000km vyreklamovali a potom uz mi to neuznali.
dik
pietroX3 napísal:čaute. Ja mam ten isty problem. Dal som tam Brembo aj nove doštičky / šak ich použivaju aj v F1/ a myslel som že mam svetovu špičku. Par tisic km a už to triaslo. Až potom som sa dozvedel že brembo robi kotuče v 5tich triedach. Moje su asi ta posledna, ta prva by ma asi stala viac ako cele auto. Len čo zničim doštičky /až po kov/ dam tam Bosch /na radu mojho mechanika/ a uvidime. E83 3,0d.
tiger napísal:tak tento problem mam aj ja.a chystam sa menit predne kotuce tak rozmyslam ake tam mam dat?doteraz som daval ate power disc na 3ku aj na 5ku ale na x5 neviem aka znacka za normalne penaze tam dat?Ahojte, aj ja mám problém s trasením volantu na E53 r.v. 2002, pri brzdení na dialnici od rýchlosti 130 po 100km/h, pod 100 to netrasie.
Vymenil som najprv kotúče aj s doštičkami ATE (v servise, nie BMW), po 2000km začalo triasť zase, výmena v záruke, po 1500km triaslo opäť, výmena kotúčov na inú značku (Zimmermann), teraz po 2000km trasie opäť od 130 po 100km/h. Celá predná náprava bola pred týmito výmenami urobená, žiadna vôľa. Na STK bez pripomienok. Kde hľadať chybu? Poprosím kompetentnú radu, teflon ma nezaujíma...