... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, SmartBastard

reklamne predmety bmwklub.sk

juro123
Autor témy
Auto: X5
Kraj: Trnavský

brzdove kotuce ATE

Utorok, 9. Apríla 2013, 10:12

ahojte,

kupil som si brzdove kotuce a platnicky ATE a po cca 3 000km som zistil ze je niečo zle
. V kotuci su urobene original drazky lenze mam pocit ze tie drazky su problem. Usadza sa v nich prach z dosticiek a ten sa potom akoby smolil po ploche kotuca a auto mi dost tazko brzdi.
Dokonca mi na vsetkych stranach kotucov, z polky kotucov vobec akoby nezaberala, vidim to podla toho, ze kotuc nie je obruseny, cisty, vyhladeny ako by normalne mal byt na celej stycnej ploche s platnickou. Riesil som tuto znacku lebo mi bola odporucena a hlavne preto som uz nedaval original od BMW lebo tie sa rychlo prehrievali a potom :( vybroval mi volant. robievalo mi to v podstate od kedy som kupil auto ako nove. Dokonca mi to po 20 000km vyreklamovali a potom uz mi to neuznali.

dik

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Re: brzdove kotuce ATE

Utorok, 9. Apríla 2013, 11:59

menili sa sucastne s kotucami aj dosticky? robili ti to v servise popripade si to robil sam?

na akej kubature si to robil?

ate s drazkami su power disky
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

matisek
Auto: F10, F48
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 9. Apríla 2013, 18:58

juro123 napísal:
ahojte,

kupil som si brzdove kotuce a platnicky ATE a po cca 3 000km som zistil ze je niečo zle
. V kotuci su urobene original drazky lenze mam pocit ze tie drazky su problem. Usadza sa v nich prach z dosticiek a ten sa potom akoby smolil po ploche kotuca a auto mi dost tazko brzdi.
Dokonca mi na vsetkych stranach kotucov, z polky kotucov vobec akoby nezaberala, vidim to podla toho, ze kotuc nie je obruseny, cisty, vyhladeny ako by normalne mal byt na celej stycnej ploche s platnickou. Riesil som tuto znacku lebo mi bola odporucena a hlavne preto som uz nedaval original od BMW lebo tie sa rychlo prehrievali a potom :( vybroval mi volant. robievalo mi to v podstate od kedy som kupil auto ako nove. Dokonca mi to po 20 000km vyreklamovali a potom uz mi to neuznali.

dik

Podla mna BMW dava ATE kotuce, nie? Mne to tiez triaslo uz od novoty na E53 a tiez to nevedeli v servise urobit. Vzdy nahodili nove kotuce a po cca 10 tis. to robilo opat. Nemecki inzinieri... ](*,)

pietroX3
Auto: X3
Kraj: Košický

Utorok, 9. Apríla 2013, 19:19

čaute. Ja mam ten isty problem. Dal som tam Brembo aj nove doštičky / šak ich použivaju aj v F1/ a myslel som že mam svetovu špičku. Par tisic km a už to triaslo. Až potom som sa dozvedel že brembo robi kotuče v 5tich triedach. Moje su asi ta posledna, ta prva by ma asi stala viac ako cele auto. Len čo zničim doštičky /až po kov/ dam tam Bosch /na radu mojho mechanika/ a uvidime. E83 3,0d.

Mi_t_is
Auto: BMW E36 325iA
Kraj: Žilinský

Utorok, 9. Apríla 2013, 19:29

skôr ide o spôsob zabehnutia a toho či boli spravne namontované,, pripadne dosadacia plocha môže byť mierne vychylena a je problem na svete s hociakymi kotúčami-
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

jararak

Streda, 10. Apríla 2013, 06:47

matisek - v tvojom pripade mal prist pan so speci frezou ktora zarovna dosadaciu plochu do spravneho uhla

pietro - tak je, brembo je vcelku marketingovy tah, su aj lepsie brzdove komponenty v kazdej cenovej kategorii, mimoto brembo asi nerobi nic poriadne v nasej "mini" kategorii (chap ako kotuce do 330mm)
bmwcoding.sk
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off

SmartBastard
Auto: '08 M Coupe, '10 X6

Streda, 10. Apríla 2013, 14:10

pietroX3 napísal:
čaute. Ja mam ten isty problem. Dal som tam Brembo aj nove doštičky / šak ich použivaju aj v F1/ a myslel som že mam svetovu špičku. Par tisic km a už to triaslo. Až potom som sa dozvedel že brembo robi kotuče v 5tich triedach. Moje su asi ta posledna, ta prva by ma asi stala viac ako cele auto. Len čo zničim doštičky /až po kov/ dam tam Bosch /na radu mojho mechanika/ a uvidime. E83 3,0d.

To je asi ako povedať, že teflón používajú v NASA tak som si z panvice spravil vesmírnu loď :D
PS: v F1 majú všetci AP Racing a nie Brembo, a samozrejme to je stále sveteľné roky od verzií čo robia na cestu ;)
BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava

pietroX3

Streda, 10. Apríla 2013, 19:33

Bolo to myslene inač. Aj ked si kupim zakladnu verziu BMW 1 kovu radu, stale mam kvalitu od BMW aj ked to nie je Z4M ani X6, tak neviem prečo tu miešaš teflon. A v minuloročnej sezone F1 mala vačššina monopostov brzdovy system Brembo. Ferrari určite.

jararak

Piatok, 12. Apríla 2013, 09:30

pietro, ides nato uplne zle

ak si kupis zakladne bremba, to akoby si si kupil 316 (e30)
ak si kupis tu najvyssiu radu, to akoby si si kupil m3 (e90)

ano jedno aj druhe je brembo (bmw) jedno aj druhe je brzda (3er)
bmwcoding.sk

pietroX3

Piatok, 12. Apríla 2013, 17:43

Maš pravdu Jararak. Brzda ako brzda, ale ked si porovnam 316 s ostatnymi značkami v tejto triede, tak som v TOP 5/minimalne/. Zaklane Bremba stoja ale za ho........... Dufam, že sa rozumieme.

tiger
Auto: E53
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 16. Mája 2013, 12:03

Ahojte, aj ja mám problém s trasením volantu na E53 r.v. 2002, pri brzdení na dialnici od rýchlosti 130 po 100km/h, pod 100 to netrasie.
Vymenil som najprv kotúče aj s doštičkami ATE (v servise, nie BMW), po 2000km začalo triasť zase, výmena v záruke, po 1500km triaslo opäť, výmena kotúčov na inú značku (Zimmermann), teraz po 2000km trasie opäť od 130 po 100km/h. Celá predná náprava bola pred týmito výmenami urobená, žiadna vôľa. Na STK bez pripomienok. Kde hľadať chybu? Poprosím kompetentnú radu, teflon ma nezaujíma... :mrgreen:

riso321
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 16. Mája 2013, 13:06

tiger napísal:
Ahojte, aj ja mám problém s trasením volantu na E53 r.v. 2002, pri brzdení na dialnici od rýchlosti 130 po 100km/h, pod 100 to netrasie.
Vymenil som najprv kotúče aj s doštičkami ATE (v servise, nie BMW), po 2000km začalo triasť zase, výmena v záruke, po 1500km triaslo opäť, výmena kotúčov na inú značku (Zimmermann), teraz po 2000km trasie opäť od 130 po 100km/h. Celá predná náprava bola pred týmito výmenami urobená, žiadna vôľa. Na STK bez pripomienok. Kde hľadať chybu? Poprosím kompetentnú radu, teflon ma nezaujíma... :mrgreen:
tak tento problem mam aj ja.a chystam sa menit predne kotuce tak rozmyslam ake tam mam dat?doteraz som daval ate power disc na 3ku aj na 5ku ale na x5 neviem aka znacka za normalne penaze tam dat?

ali14

Piatok, 7. Júna 2013, 11:16

Asi som pár rokov pozadu..... :lol: ale,teraz som si všimol túto tému.Určite ste už prišli a vyriešili Vaše problémi s trasením...

A nakoniec ste možno zistili,že to trasenie nerobý v 80% predná náprava,ale ZADNÁ !

S trasením,som mal už problém na X typoch áut,tiež som bol vždy zúfalí,vymenil som kotúče,platničky-lepšie,či horšie značky a nakoniec som prišiel na to,že to trasenie,prenáša zadná náprava. Treba skúsiť vymenť kotúče a platničky v zadu a na 80% trasenie prestane !

Traseniu zdar... :mrgreen:

matisek
Auto: F10, F48
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 7. Júna 2013, 11:42

v mojom pripade vymena zadnych kotucov nepomohla, triaslo aj tak dalej :-k

Kortys
Auto: E91, E46, E53
Kraj: Zahraničie

Sobota, 31. Augusta 2013, 20:53

Tak měl jsem úplně stejný problém jako všichni. Při koupi auta ojete originál BMW kotouče, dal jsem nové předek i zadek s deskami Meyle. Možná to bylo chvíli OK ale po čase opět třesení. Tak následovala výměna všech čepů a silentbloků, byli volnější ale třesení to nevyřešilo. \tak jsem ještě v záruce vyreklamoval ty přední kotouče a dal Zimerman. Bylo po třesení, ale po cca 2500km opět to samé. Tak jsem po několika konzultacích nechal kotouče stočit přímo na autě. Dělali mi to v Hondě docela pálka 2940kč a zatím OK. Prý trochu hází unašeč na autě trochu kotouč a po zajetí se to takhle domrví. Teď to snad vydrží. Dám vědět

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní