... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
100RM
Auto: e61 550i
Kraj: Bratislavský

Utorok, 9. Decembra 2008, 15:13

Ak by si mal s tym v Prahe nejaky velky problem, daj vediet.

tomanger
Autor témy

Utorok, 9. Decembra 2008, 17:03

Ďakujem tým, ktorí reagujú k veci.
Napíšem to zjednodušene: Predstavte si, že mi český majiteľ doniesol auto domov, dohodli sme sa, zobral peniaze, nechal kompet doklady a odišiel.

Aký je teraz postup? Ako to čo najjednoduchšie vybaviť?

Z jeho strany nemám zlý pocit, snaží sa, akurát teraz tam sú neskutočné rady na inšpektorátoch. Všetko to padá na ich evidenčnej výstupnej kontrole, vraj kvôli tomu musí ísť auto do Čiech. A toto je môj problém.

Zistil som, že vraj stačí ísť na český magistrát a oni dajú doklad o vyradení z evidencie, značky a ostatné veci odovzdám tu. Dá sa to?

Oldman
Auto: E46 325 TI, E46 320i
Kraj: Žilinský

Utorok, 9. Decembra 2008, 18:39

Tak si možeš prečítať ako s tým bojuje bývalý majiteľ, dúfam že ten odkaz pojde. http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight=

Ďuri320

Utorok, 9. Decembra 2008, 22:38

ja som kupoval tak auto pred rokom. v Českom Brode. To čo píše Oldman je fakt. my sme sa dohodli vyplatili a podpísali KPZ. Išli sme na STK a Emisnú, potom auto poistiť čo je tiež povinné keď vybavuješ prevozky z CZ, auto sme odhlásili spolu a bývalý majiteľ išiel do p...reč. ja som si nahlásil auto na seba a kúpil prevozky a dobu platnosti podla poistenia čiže na 3 mesiace čo mi dali najkratšiu možnosť poistky. potom som 3 mesiace v klude fungoval na prevozkách. všetko to bolo behom 1-2 hodín. všade sme boli objednaný ako u STK tak v poistovni aj na polícií.

neviem čo všetko sa odvtedy zmenilo ale vždy sa dajú úrady nejako obísť. len to niečo stojí :idea: prajem ti skoré vybavenie :!:

Beltram
Auto: E36
Kraj: Košický

Utorok, 9. Decembra 2008, 23:55

K radam na inspektoratoch... maju tam aj telefon a este k tomu maju elektronicky listkovy system ako u nas napriklad v orange alebo t-mobile s tym vylepsenim, ze ti aj odhadne kedy prides na rad a dokonca cez internet si mozes pozriet kolko ludi aktualne caka v rade :smile:

K poistke... da sa vybavit aj na mesiac

A k problemu.. ak sa povodnemu majitelovi nepodari nejako vyhnut evidencnej kontrole tak tam budes musiet s tym autom jednoducho prist, a vsetky nalezitosti vybavit. Podlamna je evidencna kontrola na mieste lebo dane vozidlo sa nevyradzuje z evidencie, ale iba sa prepisuje na obcana ineho statu v ramci EU. Cize formalna cinnost sa nevola odhlasenie ale vyvoz do ciziny, normalne ta zapisu do velkeho technicaku ako dalsieho majitela. Pri takychto cinnostiach sa robi obhliadka aj u nas.

BMWpositiv

Streda, 10. Decembra 2008, 12:17

Ďuri320 napísal:
ja som kupoval tak auto pred rokom. v Českom Brode. To čo píše Oldman je fakt. my sme sa dohodli vyplatili a podpísali KPZ. Išli sme na STK a Emisnú, potom auto poistiť čo je tiež povinné keď vybavuješ prevozky z CZ, auto sme odhlásili spolu a bývalý majiteľ išiel do p...reč. ja som si nahlásil auto na seba a kúpil prevozky a dobu platnosti podla poistenia čiže na 3 mesiace čo mi dali najkratšiu možnosť poistky. potom som 3 mesiace v klude fungoval na prevozkách. všetko to bolo behom 1-2 hodín. všade sme boli objednaný ako u STK tak v poistovni aj na polícií.

neviem čo všetko sa odvtedy zmenilo ale vždy sa dajú úrady nejako obísť. len to niečo stojí :idea: prajem ti skoré vybavenie :!:

...ak môžem trochu doplniť, tak napíšem môj postup pri dovoze auta z CZ (Český Těšín) spred roka (8.10. 2007)
...síce sa to v nejakých detailoch líši, ale v podstate je to to isté...

1. Kúpno-predajná zmluva (k tomu asi nie je čo dodať...)
2. Technická kontrola 100,- CZK (väčšinou sa jedná len o formalitu, skontroluje sa VIN na vozidle a porovná sa s VIN v TP)
3. Odhlásenie vozidla na Mestskom úrade, poplatok 800,- CZK (tieto úkony v ČR sa nerobia už na Polícii alebo na DI, musia byť prítomní obidvaja, kupujúci aj predávajúci. OP alebo cestovný pas je v tomto prípade samozrejmosťou. Pôvodný majiteľ požiada o odhlásenie z evidencie a zároveň odovzdá pôvodné EVČ, ako aj potvrdenie o TK vozidla. Emisná kontrola v tej dobe v CZ nebola povinná, neviem ako teraz. MÚ potom na žiadosť nového vlastníka vozidla vydá prevozné EVČ väčšinou s platnosťou +/- 1 mesiac, v mojom prípade do konca mesiaca, t.j. na 23 dní a v tomto by mala byť zahrnutá aj poistka, ale či platí aj na SK to fuckt neviem. Do veľkého TP sa zapíše nový vlastník, aké čísla pôvodného EVČ boli odovzdané a aké čísla prevozných značiek sa prevzali. Ďalej sa tam ešte dopíše poznámka do úradných záznamov "vývoz Slovensko". Na nového majiteľa sa potom vydá kartička "Osvedčenie o registrácii vozidla" podobná bývalému malému TP, kde sú zapísané osobné údaje, registračná značka vozidla, teda číslo prevozných značiek a na strane druhej sú základné údaje o vozidle ako aj VIN, dátum platnosti značiek a v iných záznamoch je tiež uvedené "vývoz Slovensko".

...no takto nejako to prebiehalo v mojom prípade... :wink:
...ja osobne som Emisnú kontrolu nepotreboval, ani žiadne predchádzajúce poistenie vozidla v poisťovni... :roll:
...pri tom odhlásení vozidla na MÚ si treba dať pozor na úradné dni, a že je tam obvykle po k.k.t ľudí... :!:

...no hádam som ti v niečom pomohol, prajem ti rýchle vybavenie... 8)

BMWpositiv

Streda, 10. Decembra 2008, 12:49

...ty kokos, tak som čítal tento príbeh aj na českom fóre... :shock:
...to si akože s akými dokladmi o aute išiel na SK, keď veľký TP si nechal pôvodnému majiteľovi??? :oops:
...prefotený TP??? kúpno-predajná zmluva??? :shock:
...akože môžeš byť šťastný ako blcha, že si na tom aute nezapríčinil nejakú dopravnú nehodu, aj keď síce auto bolo ešte stále poistené v CZ, ale na pôvodného majiteľa a prípadný boj s poisťovňou by si asi len ťažko vyhral... :-k
...tu sa jednalo o vývoz auta z CZ do zahraničia, žiadny prepis medzi okresmi... #-o
...ale podobné veci si začne človek uvedomovať, až keď sa fuckt niečo vážne stane... :evil:

compact
Auto: E60 530i LCI
Kraj: Trnavský

Streda, 10. Decembra 2008, 18:09

cauko
mozem aj ja pomoct, z Brna som doviezol asi pred mesiacom...
takže zavolaj byvalemu majetelovi nech ti posle SPZ aj s dokladmi a chod naspät do CZ,
- CZ stanica STK - kontrola VIN-ka s TP (150,-Kč = potvrdenie zevraj musí byt vypísané na tvoje meno)
- magistrát mesta prahy- oddelení doprany - vývoz do zahraničí 800,-Kč, dostaneš prevozné značky na mesiac, POZOR! auto musíš mat uz poistené na Slovensku (lebo uz si v papieroch od auta majitel ty) a musíš prilozit aj kúpno-predajnú zmluvu
- dostaneš malý , aj velký techničák na tvoje meno ako doklad o vyradení auta v ČR z evidencie, prevozky sú platné mesiac

možnosť aby si nemusel íst znovu do Prahy, tak to neviem presne, ale myslim ze to bude takto:
- získat naspäť doklady od auta
- íst s autom na najblizsiu CZ stanicu STK = kontrola za 150,-Kč
-poslat to čecháčkovi aj spolu zo splnomocnením na prepis + predajnú zmluvu a on ti to vybaví a posle ti prevozné znacky spolu aj s dokladmi
(v takomto prípade doporucujem postahovat dokumenty na prepis z netu, alebo aspon vzor, aby sa tam ten pán z toho vymotal a hlavne aby to vybavil, ked tak ma kontaktuj, tusim mam este nejake doma)

lebo mne sa zdá, ze sa to inak ani nedá spravit v CZ, musis to vyviezt proste ne prevozkách,
lebo ja ked som to chcel spolu s predávajúcim v Brne odhlásit, tak nás pán poslal do pi°°°° ze to sa odhlasuje iba pri totalnej havarii(vyradenie z evidencie), ze mame ist k prepazke normalne ako na prepis
Obrázok

Metelo

Štvrtok, 1. Januára 2009, 14:06

Zdarec, chcem si doviest jednu E30 s CZ a ten chlapik od ktoreho to chcem zobrat ma auto v depozitu (docasne odhlasene, odovzdane znacky a maly TP na urade)... ad by si chcel ist nazad vytiahnut znacky tak by musel predlozi na to aby mu ich dali platnu STK a EK... no to nebude mozne pretoze na aute je dost roboty a on na to nema cas. Dohodol som sa s nim tak ze by som si po auto prisiel a odtiahol som si ho na vleku,,, no len teraz neviem ci to bude mozne tak ako si to predstavujem... ci to bude mozne v cechach odhlasit natrvalo a ci vlastne ceske urady mozu vystavit papiere na vyvoz odhlaseneho auta na SK. Neviete mi niekto pomoct, resp. nemate s tym niekot skusenost?

tomanger
Autor témy

Štvrtok, 8. Januára 2009, 08:35

To admin:
23.12.08 som sem napísal podrobný postup ako som to vybavil. Myslel som, že sa to môže hodiť a hlavne pomôcť viacerým.
Prečo to niekto vymazal?

jony
Auto: E70
Kraj: Banskobystrický

Re: Súrne potrebujem radu - dovoz auta z Čiech.

Nedeľa, 25. Januára 2009, 08:55

tiez mam k tomuto co povedat,v Cechach je neskutocna birokracia,predvcerom som doviezol auticko z Milovic,po precitani si vasich prispevkov som isiel rovno na ten protokol o evidencii vozidla na tie VIN cisla a pytal som sa chlapov ci to je potrebne a nikto nevedel povedat nic.. a isli sme na Mestky urad a tam to zacalo: chlap nas brutalne poslal Do .... ze musi byt tech. kontrola lenze auto malo platnu tech.kontrolu a mal som aj ten papier o kontrole VIN a bol na moje meno .. tak jedine co som stihol este vybavit bola Plna moc na chlapa v jednani v ramci auta a siel som na SVK na ceskych znackach s tym ze mu poslem znacky s tech.preukazom.. vcera som pozeral zakon platny v Cechach a nieje tam nic zeby musela byt tech.kontrola urobena... je tam len to ze musi byt platna.. tak asi nikto v cechach nevie ako to je s odhlasovanim auta do zahranicia,mam s toho taky pocit... nastastie chlapik od koho som kupoval auto je ochotny..
BB-ZV KLUB

BMWpositiv

Nedeľa, 25. Januára 2009, 12:00

jony napísal:
tiez mam k tomuto co povedat,v Cechach je neskutocna birokracia,predvcerom som doviezol auticko z Milovic,po precitani si vasich prispevkov som isiel rovno na ten protokol o evidencii vozidla na tie VIN cisla a pytal som sa chlapov ci to je potrebne a nikto nevedel povedat nic.. a isli sme na Mestky urad a tam to zacalo: chlap nas brutalne poslal Do .... ze musi byt tech. kontrola lenze auto malo platnu tech.kontrolu a mal som aj ten papier o kontrole VIN a bol na moje meno .. tak jedine co som stihol este vybavit bola Plna moc na chlapa v jednani v ramci auta a siel som na SVK na ceskych znackach s tym ze mu poslem znacky s tech.preukazom.. vcera som pozeral zakon platny v Cechach a nieje tam nic zeby musela byt tech.kontrola urobena... je tam len to ze musi byt platna.. tak asi nikto v cechach nevie ako to je s odhlasovanim auta do zahranicia,mam s toho taky pocit... nastastie chlapik od koho som kupoval auto je ochotny..

...treba to brať športovo, kokoti sú na celom svete... :lol:

jony
Auto: E70
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 25. Januára 2009, 17:58

ved to beriem.. hlavne ze je Super Auticko.. :lol: a este ze je v pohode predavajuci
BB-ZV KLUB

Cicicok
Auto: bavorske
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 19. Apríla 2009, 14:51

Teraz riesim podobny problem. Predavajucim auta je pan X z mesta A, ale papierovo je auto stale pani Y z mesta B.

Ja si to predstavujem takto:
1. Pan X si napise plnu moc akoze od Pani Y (zistil som, ze nemusi byt uradne overena). Tym padom Pani Y papierovo nieje podstatna.
2. Vystavime kupno-predajnu zmluvu na Pana X.
3. Pojdeme na STK, kvoli CoC.
4. Potom na Miestny urad kde Pan X s plnou mocou od Pani Y prepise na mna auto s tym, ze sa jedna o vyvoz na SK.
5. Pan X moze ist prec pre mna je uz nepodstatny. (Jemu ostava este odhlasit poistku, ale mne to ma netrapi.)
6. Zakupim si prevozky, poistku. (Kde si vybavim poistku na Miestnom urade ci v niakej poistovni?)
7. Osadim na auto znacky a mozem it.
8. Ostavaju mi vybavocky na SK, ale to je uz len drobnost.

Dobry je postup? Nebude problem s tym, ze Pani Y nebude pritomna? Musim toto vsetko robit v meste A, alebo v meste B? Problem je, ze mesta su od seba 200km.
525i E34 r.v. 11/1992
316i E36 r.v. 04/1993
dolepene: anjelske bulvy, citacie lampicky, komfortne rele, elektricke okna a siber, automaticke rozsvecovanie, start na tlesknutie

dracik.bmw
Auto: non
Kraj: Nitriansky

Streda, 24. Júna 2009, 09:42

Chlopi ked kukam ako to je stym predajom az mi je zle ja tam ma ist v piatok pre auto tak dufam ze daco neposerem lebo ma drbne ..Viete este niekto poradit ako vsetko vybavit...Jasom nasiel nieco taketo ako nato Moze to bejt...http://forum.autobazar.eu/postup-dovozu ... t6690.html
Prosim surne poradit!!!!
Next ???
BMW E-36 328i Coupe..ex
BMW E-36 318i Sedan..ex
LADA 2105,1200,2103..ex
Presuvadlo: Renault Clio 1.2

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 263 neregistrovaných