... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
Kelso napísal:Tvoje představa je správná, ale musel by jsi mít vypnuté topení, aby se chladicí kapalina neměla kde ochlazovat. Já mám M57 a když sjíždím dlouhý kopec, tak se mi zapne Webasto a dohřívá, aby topil. Teď jsem měl Webasto v servise a teplota mi klesala na tu první čárku. A jak už jsem psal, oba termostaty mám zkontrolované, normálně jsem je uvařil v hrnci na sporáku a měřil teplotu, kdy otevírají.Podozrive je vsak opatovne klesnutie teploty po urcitom case. Nemal by termostat regulovat obeh chladiacej kvapaliny? V pripade, ze teplota klesa, termostat uzavrie velky okruh ... aspon taka je moja skreslena predstava :)
starML napísal:to je skoro zadarmo proti GO Webasta za 477 v mém případě. Ale musel jsem to dát opravit, abych po cestě na Slovensko nezmrznul.
TT-SIMIK napísal:Tak tak.....aj mne nefunguje prihrev elektrický a motor sa zohreje do 10km na doraz a to nemám ani kryty pod motorom, a čo sa týka prechladzovanie dole kopcom, robilo mi to ked som mal zly egr termostat!!!!Odvtedy nie,ibaže by si vypalil kureniu na 27 stupnov a ventilator by si mal pusteny silnejšie, v tom prípade by mohla sa ručička pohnut,ale max tak 2mm(mám vyskušané),ale ja mám automat a ten má iné otáčky(nižšie) dole kopcom ako manual!!!
StarML....ak su vyskúšal oba termostaty, aj si vyskušal, či neprepuštaju kvapalinu???V jednom smere ten velky nesmie,mám to vykušane(včera som mal rozobraty, je v termostate malá gulička,ktore v jednom smere trošku kvapaliny prepustí od motora smerom ku hadici chladiča,neviem načo to tam je,ale je to tam).......čo sa týka EGR neznamena,že ak otvára,že aj dobre zatvára....))Milan nieje možne aby sa ti auto zohrievalo 30Km, aj bez výhrevu!!!!!!
starML napísal:Vypadá to, že se na ten EGR-termostat budu muset znova podívatJinak na tom Webastě bylo opětovně shořelé elektrické oběhové čerpadlo za 140 Euro, protože byla vadná řídící jednotka (za 265 Euro) a ta způsobila, že to čerpadlo (poprvé vyměněné hned na jaře) opětovně shořelo - běželo po zapnutí klíčku celé léto, jenže jsem si toho nevšimnul. Dále nová žhavící svíčka, něco na motoru větráku a spalovací komoře nebo hořáku, celkem 401 Euro + DPH = 477 Euro.