... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
DesertFox
Autor témy
Auto: BMW 525d E60
Kraj: Banskobystrický

Orange monitoring vozidiel

Štvrtok, 14. Februára 2013, 07:59

Zdravím vážené dámy a páni.

Pri dnešnom "brúzdaní" internetom som narazil na jednu zaujímavosť od Orange-u, a to Orange Monitoring Vozidiel. Keďže BMW fórum čítam denne, tak si aj všímam ako často miznú naší miláčikovia, lásky, srdcovečky, trhače asfaltov, a pod. s pred našich domovov.
Je to bohu žiaľ fakt ktorý denne podstupujeme už len tým že si našeho tátoša zakúpime. Nemám predstavu koľko ľudí tu má a zároveň koľko nemá zabezpečené svoje auto proti krádeži. No myslím si že toto stojí za pozornosť už len pre to, že Orange má asi najlepšie pokrytie sieťou v SR.

http://www.orange.sk/web/prefirmu/stred ... idiel.html

Je to určené ako pre Firmy tak i pre Jednotlivcov. Cenu netreba asi komentovať keďže nieje nijak závratná (zarobí si na ňu aj brigádnik).

Pôvodný článok: http://www.aktuality.sk/clanok/223066/o ... -vozidiel/

Ja osobne sa k tomuto prikláňam, a určite zvážim či auto nehať len tak na pospas pred panelákom.
Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).

Madonna vs. BMW M5

auto111
Kraj: Trnavský

Re: Orange monitoring vozidiel

Štvrtok, 14. Februára 2013, 08:13

Lenze to je monitoring a nie zabezpecovaci system. A zlodeji (profici) maju GPS/GSM rusicky takze v pripade kradeze ti ten system nepomoze.

DesertFox
Autor témy

Štvrtok, 14. Februára 2013, 08:17

auto111 napísal:
Lenze to je monitoring a nie zabezpecovaci system. A zlodeji (profici) maju GPS/GSM rusicky takze v pripade kradeze ti ten system nepomoze.

V tomto máš pravdu, ak je dobre vybavený tak nepomôže nič (v prípade rušičky). No je to určite lacnejšia náhrada za GPS lokalizáciu od Poisťovne alebo BMW. A v prípade Firmy máš nádherný "cesťák".
Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).

Madonna vs. BMW M5

auto111
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 14. Februára 2013, 08:29

Mne to nepride vobec vyhodne ak chces takto poriesit zabezpecenie auta ako pises (v 1. prispevku).

Totiz mesacne platis 19 EUR + 219 EUR zariadenie, resp. viazanost ale mesacne 28 EUR.

Za taku sumu (povedzme rok si setris po 18EUR + 219EUR, reps. pri viazanosti 672EUR = 24x27EUR) si vies kupit Magicar Alarm za cca 120 EUR (dvojcestny s dialkovym s LCD + mikrovlnne senzory do interieru) a este ti zostane aj na mechanicke zabezepcenie ako Zeder, DefendLock, Construct.

Okrem toho poistovne pri havarijnej poistke ti system od Orange (najskor) neuznaju ako alarm/zabezpecovaci system (kedze pri havarijnej musis mat min. alarm).

Asvo41
Auto: BMW 520d E60 lci
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 14. Februára 2013, 08:35

toto by ta vyšlo lacnejšie možeš sledovať priamo v mobile ked maš androida a garmintracker aplikaciu

http://www.garmin.sk/gtu-10_d2944.html
Obrázok

PRÍBEH - Moja e60

DesertFox
Autor témy

Štvrtok, 14. Februára 2013, 08:42

Asvo41 napísal:
toto by ta vyšlo lacnejšie možeš sledovať priamo v mobile ked maš androida a garmintracker aplikaciu

http://www.garmin.sk/gtu-10_d2944.html

Androida mám, juknem na to :wink: :thumbup:

Madonna vs. BMW M5

arg7
Auto: E46 320d limo
Kraj: Košický

Štvrtok, 14. Februára 2013, 09:07

Na ebayi som to nasiel za 136€ aj s postovnym \:D/

Asvo41
Auto: BMW 520d E60 lci

Štvrtok, 14. Februára 2013, 09:10

DesertFox napísal:

Androida mám, juknem na to :wink: :thumbup:

plati to na rok po roku si musiš znova kupiť licenciu za 50eur a zas to rok pojde
Obrázok

PRÍBEH - Moja e60

DesertFox
Autor témy

Štvrtok, 14. Februára 2013, 09:30

Asvo41 napísal:

plati to na rok po roku si musiš znova kupiť licenciu za 50eur a zas to rok pojde

Aha, oki. Aj tak slušná cena.

Madonna vs. BMW M5

snapshot
Auto: E34 525TD
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 14. Februára 2013, 12:02

jednuchsie je skovat do auta mobil, pojit na stalu nabijacku so SIM kartou a sem tam dobit kredit. Ked ti niekto odcudzi auto len podla polohy telefonu najdes aj mobil.

Jasne ak maju rusicku mozes sa posrat a nic z toho.
realita: BMW E34 525TD 100kW Alpinweiss
Ex: Skoda Favorit 136L LPG - Lenga odisla z mojej garaze, nech ta sila 43kW sprevadza, young padavan

DesertFox
Autor témy

Štvrtok, 14. Februára 2013, 13:37

snapshot napísal:
jednuchsie je skovat do auta mobil, pojit na stalu nabijacku so SIM kartou a sem tam dobit kredit. Ked ti niekto odcudzi auto len podla polohy telefonu najdes aj mobil.

Jasne ak maju rusicku mozes sa posrat a nic z toho.

Toto som chcel riešiť pri mladej, ak by stratila mobil. No v Orangei mi bolo povedané nasledovné.
Ja majiteľ mobilu č.1 odošlem SMS na mobil č.2 že chcem vedieť jeho polohu. Mobil č.2 príjme požiadavku ale čaká než to niekto potvrdí na ňom. Až potom príde cca poloha na mobil č.1 (avšak odchylka môže byť až 200m v okruhu, čo by síce nebolo nič také tragické pri hľadaní auta).

Operátor si ale dodatočne toto účtuje, nieje to zahrnuté napr. v paušáli.

///edit: ešte ma napadlo s tým mobilom. Ľahšie by bolo spraviť to tak že, dáš tam mobil, s tým že keď ti čorknú auto tak zavoláš operátorovy nak zablokujú číslo s tým že ti mobil ukradli. Keď mobil stratí signál tak prejde do núdzového režimu kde nonstop odosiela IMEI ktoré dokáže zachytiť policajná hliadka. A tým ti nájdu aj auto. Samozrejme za predpokladu že tá bukvica prejde okolo chlpatých. Ale do akého dosahu to odosiela to už neviem.

Madonna vs. BMW M5

lovec31
Auto: bmw 330d 150kw

Štvrtok, 14. Februára 2013, 21:30

Toto som chcel riešiť pri mladej, ak by stratila mobil. No v Orangei mi bolo povedané nasledovné.
Ja majiteľ mobilu č.1 odošlem SMS na mobil č.2 že chcem vedieť jeho polohu. Mobil č.2 príjme požiadavku ale čaká než to niekto potvrdí na ňom. Až potom príde cca poloha na mobil č.1 (avšak odchylka môže byť až 200m v okruhu, čo by síce nebolo nič také tragické pri hľadaní auta).

ano ano...takto to presne fungovalo...skusal som 10 rokov dozadu...ja som chcel lokalizovat nejaky mobil c1...mobilu c1 prisla sms ze mobil c2 sa vas snazi lokalizovat...inac v tej dobe to nebolo bohvie ako presne...napisalo to sice ulicu kde sa mobil nachcadza....ale tu ulicu si asi naslo rano v polievke lebo sme boli vedla seba a v sms mi prisla ulica o 10 km dalej... :mrgreen:

DesertFox
Autor témy

Piatok, 15. Februára 2013, 06:53

DesertFox napísal:
a v sms mi prisla ulica o 10 km dalej...

Chuťovečka :mrgreen:

Madonna vs. BMW M5

pelo
Auto: e39 520i saloon
Kraj: Bratislavský

Piatok, 15. Februára 2013, 09:28

Ta lokalizacia mobilu je totalna picovina. Raz sme mali vo firme taky problem, ze kolegu po ceste domov vytiahli nejake bose hlavy z auta, dojebali ho jemne pastami a hodili do krikov pri ceste. Chalanisko mal nastastie vo vrecku mobil a zavolal druhemu kolegovi stylom "pomoz mi" a odpadol. Dalej sa mu uz nedlo dovolat, mobil sice zvonil ale nikto nezdvihal. Kolega teda hned volal do t-comu ze co sa stalo a nech vyhladaju mobil - poslali ho do riti, ze bez suhlasu toho v krikoch to nespravia. Nasledne tam volal konatel firmy, kedze ten mobil bol sluzobny a registrovany na firmu, vysledok rovnaky. Zalarmovali policiu ale Ti od toho dali ruky prec, sli ho sice hladat ale ze ten mobil nemozu dat vyhladat, lebo by museli mt sudny prikaz a ten nedostanu, bla, bla, bla...

Skoncilo to tak, ze ho nasiel sam, isiel po jeho trase domov nasiel odstavene auto a chalana par metrov odtial v priekope v bezvedomi. Este aj tych policajtov, ktori ho akoze isli hladat (trasu mali tiez vysvetlenu, ale jebali na to) volal on a prisli asi az po 20-tich minutach, ked uz tam davno bola sanitka...

Cize vysledok je taky, ze ked chces takuto lokalizaciu, tak je to jedine na Tebe, aby si si to zabezpecil nejakym GPS trackerom, alebo mobilom s aplikaciou, na operatora sa vysrat...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

RTG
Auto: BMW F900XR

Piatok, 15. Februára 2013, 15:16

Zabezpecenie - poistenie proti kradezi a hotovo - kto ti chce ukradnut auto, ten ti ho ukradne. Ale ak by sme chceli byt extremisti tak ako som uz tu na fore raz videl - psychosirena tusimsa to volalo :twisted:

http://www.youtube.com/watch?v=QeWXGy8U ... r_embedded

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 248 neregistrovaných