... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Re: Nakupovanie cez ebay

Streda, 13. Februára 2013, 18:45

presne. ja ked kupujem cez net, jedine paypal, ziadne cisla kariet predajcom.
a k shippingu, ja neviem ci vy mate zvyk ze nakupujem typu, idem do tesca, a nahadzem si do kosika. ja osobne vzdy mailovo oslovim predajcu, ci mi tovie poslat na SK, a pridavam tam este nejake otazky ohladom vyrobku. a predstav si, oni su ochotni, do jedneho- dvoch dni mi odpovie, a do dalsich dvoch dni to mam kurierom doma (ak hovorime o kontinentalnom nakupe). lepsi servis, ako ked nakupujes na SK

Mimo
Kraj: Trnavský

Streda, 13. Februára 2013, 18:51

jasne, ak nemá predajca uvenedné poštovné k nám tak sa vždy opýtam ale už som dostal pár krát odpoved,že proste nie...
a niektorí majú dokonca posielam do EU okrem ... a je tam aj Slovensko...
Vomack jasne,že sú to základné veci ale nie každý vie po anglicky príp nemecky.. nie každý sa v tom vyzná..prípadné problémy potom riešiť v cudzom jazyku...
takže zas až tak jednoduché to nie je.. ako som písal, sú ludia čo s tým majú problém preto sa ebayu vyhýbajú prípadne obracajú na ludí čo s tým majú viac skúseností..dúfam,že to chápeš.

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Streda, 13. Februára 2013, 19:45

chapem jasne... :)
mozno by sme sem mohli zavesit nejake zakladne pravidla ako nakupovat na ebay - pre zaciatnocnikov..

btw. ebay je aj cesky, takze odporucam si spravit registraciu tam [plati potom na vsetkych ebay-och];
ak ma niekto problem s jazykmi
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Streda, 13. Februára 2013, 19:50

zaregistrovať sa na ebay, paypal atď. by nebol problém, skôr som hľadal niekoho kto sa v tom viac vyzná ako ja, lebo neviem ako funguje napr. clo a podobné veci,
dám príklad, objednám si niečo z USA v prepočte za 100€+20€ shipping, tak to je konečná cena alebo kým sa to dostane ku mne tak sa k tomu priráta nejaké to clo, dph atď.?
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

66johny99
Auto: e30 340i, e34 525i
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 14. Februára 2013, 01:19

zalezi od toho ci bude na baliku napisana cena, pokial to vyriesis tak, ze napises tomu co to posiela nech nenapise na balik ziadnu cenu, ktoru by mohli zdanit tak nemas z coho platit dan.
príbeh 340i http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e30-340i-t74070.html

e30 340i coupe
e34 525i

ex 2x e30 325i coupe
ex e39 525d
ex e39 530dA
ex e39 530dAT
ex e36 316i sedan

OO (||)(||) OO

XavierX
Auto: E34 M5 3.6
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 14. Februára 2013, 02:26

Objednávanie z krajín ako USA a podobne.
Keď si budeš objednávať s tadiaľ tak pri platbe treba predavajúcemu dopísať nech ti balík označí CN22, tam nech dá že je to gift(dar) a nech dá cenu balička do 20€.
Len aby bola tá cena dopravy pre Slovensko. Pokiaľ nie si zaregistrovaný na ebay, tak tam bude zrejme udaná cena pre USA ;)
20€ za dopravu sa my zdá byť z USA málo, teda ak je to dačo veľmi malé a ľahké tak OK
Mne sa preto veľa vecí oplatilo kupovať skôr z DE(http://www.ebay.de) alebo UK(http://www.ebay.co.uk/).
Tu sú nižšie náklady na dopravu a nieje tu žiadne clo ani daň :)

A predajcov by som sa nebál, už sa my stalo že my posielal peniaze naspäť, lebo my neposlal to čo to malo byť.
Takže my ostal nesprávny tovar a aj peniaze :)
Akurát pozerať ak tak hodnotenia predajcov.
BMW E34 M5 3,6L rv. 1990

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 14. Februára 2013, 08:24

XavierX napísal:
Objednávanie z krajín ako USA a podobne.
Keď si budeš objednávať s tadiaľ tak pri platbe treba predavajúcemu dopísať nech ti balík označí CN22, tam nech dá že je to gift(dar) a nech dá cenu balička do 20€.
Len aby bola tá cena dopravy pre Slovensko. Pokiaľ nie si zaregistrovaný na ebay, tak tam bude zrejme udaná cena pre USA ;)
20€ za dopravu sa my zdá byť z USA málo, teda ak je to dačo veľmi malé a ľahké tak OK
Mne sa preto veľa vecí oplatilo kupovať skôr z DE(http://www.ebay.de) alebo UK(http://www.ebay.co.uk/).
Tu sú nižšie náklady na dopravu a nieje tu žiadne clo ani daň :)

A predajcov by som sa nebál, už sa my stalo že my posielal peniaze naspäť, lebo my neposlal to čo to malo byť.
Takže my ostal nesprávny tovar a aj peniaze :)
Akurát pozerať ak tak hodnotenia predajcov.

ak sa nebude balik colnikom lubit tak ti nepomoze ani gift ani male deklarovanie zasielky... okrem toho na ebay.de alebo ebay.co.uk niesu vzdy predajcovia ktory su z danej krajiny ale je tam viac global sellers tak na to tiez pozor, vzdy sa treba pozerat na location kde sa tovar nachadza, na ebay by sa nemalo klamat o lokacii tovaru... btw ja rad chodim na ebay.ie koli anglickej stranke a cene v eurach ;)

kazdopadne ak tovar nepride alebo pride zly treba sa skontaktovat s predajcom a ked ani po 3-5 spravach nepristupi na refund ci full alebo aspon ciastocny tak hned otvorit tiket a riesit to treba s paypalom priamo

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 214 neregistrovaných