... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
eko.fresh
Autor témy
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Kam na bezny servis v BA ?

Streda, 16. Apríla 2008, 13:15

Chcel by som sa spytat kde robite bezny servis? Vela ludi si to robi doma... Robil by som tiez ale nemam na to cas... Tak sa chcem podelit o skusenosti s OIL PARTNEROM:

Co bolo robene na aute:

5l syn. oleja CASTROL + filter + doplnenie vsetkych prevadzkovych kvapalin; precestenie filtrov (vzduchovy, palivovy,pelovy,) kontrola brzd, dohustenie pneu a povysavanie interieru .... bla bla bla az po kavicku v cene servisu:

4560,- SK

Vymena brzdej kvapaliny:

490,- SK

Vymena sviecok BOSCH:

1000,- SK

SPOLU: 6050,- s DPH

Chalani su tam mily, mozes ostat v aute a kukat co robia alebo si mozes dat kavicku alebo colu na ucet podniku... Cele bez objednania a na pockanie do hodiny. Len olej do 30 minut. Daju sa tam robit aj garancky bez straty zaruky.

Sidlo je pri Avione alebo na Racianskej. ( Necital som cele pravidla dufam ze to neni reklama - chcem sa len podelit so skusenostou)

Obrázok

Nehovorim ze je to tam lacne.... alebo drahe... (no skor drahe) Co by ma toto asi stalo v beznom servise alebo v autorizovanom BMW servise ? Jake mate skusenosti s servisom ? (nemyslim garaze & pod.)

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38
Kraj: Bratislavský

Re: Kam na bezny servis v BA ?

Streda, 16. Apríla 2008, 13:52

eko.fresh napísal:
5l syn. oleja CASTROL + filter + doplnenie vsetkych prevadzkovych kvapalin; precestenie filtrov (vzduchovy, palivovy,pelovy,) kontrola brzd, dohustenie pneu a povysavanie interieru .... bla bla bla az po kavicku v cene servisu:

4560,- SK

no podla toho co si napisal, material (olej+filter) stal nejakych 1800.- sk,
keby stala servisna hodina 500 sk, asi by ma ieblo pit 5 hodin kavu a pozerat sa na zaparkovane auto :D
odporucam doniest si vlastny olej nabuduce, v servisoch je bezne 50 az 100% marza na oleji..
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

skaldo55

Streda, 16. Apríla 2008, 14:08

maros nie kazdy nakuouje so zlavami ako mi popripade zhana olej pod rukou po 300sk za liter. ten olej stoji oficialne okolo 700sk liter takze... myslim si ze v pohode na to ze to zvladaju napockanie

sooky

Streda, 16. Apríla 2008, 14:14

presne tak, drahi su dost. Kolegovi zadrbali na feliciu vymenu oleja 2700,- tak sa otocil ze "taku drahu kavu nepijem" :)

motorovy olej do bmw540i vyjde v objeme skoro osem litrov na dva a pol tisic. Sice neviem ake mas auto, ale M3 to asi nebude a teda si dovolim tvrdit ze do 540i ide trosicku ina trieda oleja ako mas ty = drahsieho. Z toho si mozes spravit usudok.

... a kafe bolo dobre?

BlackMW

Streda, 16. Apríla 2008, 14:18

skaldo55 napísal:
maros nie kazdy nakuouje so zlavami ako mi popripade zhana olej pod rukou po 300sk za liter. ten olej stoji oficialne okolo 700sk liter takze... myslim si ze v pohode na to ze to zvladaju napockanie

jake pod rukou, 360 stoji liter syntetickeho oleja kastról, staci na to mysliet dopredu:
http://olejposta.sk/?s=1&m=1&t=3&v=4&a=0

a na pockanie to zvladaju zrejme preto lebo tam maju malo zakaznikov,
racej sa objednam do normalneho servisu, za ten telefonat mi to stoji..
Naposledy upravil/-a BlackMW v Streda, 16. Apríla 2008, 14:21, upravené celkom 1 krát.
Obrázok

skaldo55

Streda, 16. Apríla 2008, 14:19

tak to si pozriem kde tws-sa stoji 312sk/ liter to hned kpim sud. ja podotykam ze pre bezneho konzumenta a bez zlavy rataj na 1 liter oleja cenu 500-900sk a tws 1200. ak sa bavime o olejoch castrol

skaldo55

Streda, 16. Apríla 2008, 14:22

BlackMW napísal:
jake pod rukou, 360 stoji liter syntetickeho oleja kastról, staci na to mysliet dopredu:
http://olejposta.sk/?s=1&m=1&t=3&v=4&a=0

ale kukni si aj to ze to uz je po zlave a ze niekto radsej profituje 10percentny rabat ako odporucany 36 percentny. maros ja hovorim o beznom spotrebitelovi a hovorim aj to o cenach bez zliav

BlackMW

Streda, 16. Apríla 2008, 14:26

skaldo55 napísal:
tak to si pozriem kde tws-sa stoji 312sk/ liter to hned kpim sud. ja podotykam ze pre bezneho konzumenta a bez zlavy rataj na 1 liter oleja cenu 500-900sk a tws 1200. ak sa bavime o olejoch castrol

skaldo55 napísal:
ale kukni si aj to ze to uz je po zlave a ze niekto radsej profituje 10percentny rabat ako odporucany 36 percentny. maros ja hovorim o beznom spotrebitelovi a hovorim aj to o cenach bez zliav

to je cena pre bezneho spotrebitela, mas tam link, kazdy si to moze kupit
a o ziadnom TWS (ktory tam stoji 540.- liter) nikto doteraz nehovoril,
napisal ze mu tam dali plnosyntetiku kastról, takze mu tam dali to co kastról oznacuje ako plnosyntetika,
to este neznamena ze to aj je plnosyntetika..
A ze su tam preskrknute 2nasobne ceny, to mas dnes aj v potravinach, to je len marketingovy tah :P
Obrázok

skaldo55

Streda, 16. Apríla 2008, 14:33

to je cena pre bezneho spotrebitela, mas tam link a o ziadnom TWS (ktory tam stoji 540.- liter) nikto doteraz nehovoril..
ze su tam preskrknute 2nasobne ceny, to mas dnes aj v potravinach, to je len marketingovy tah

maros praveze nieje toto je len sikovnost urcitych ludi ktorym staci male percento ale velky obrat ako velke odporucane percento a obrat ziaden. castrol predava predajcom olej s doporucenim na 38 percentnu marzu no a predajcovia alebo autorizovane servisy to s kludoom tak predavaju dalej, no a ludia ktory chce nieco zarobit nakupia od castrolu pozadovane mnozstva prvonakupu oleja aby sa stali ich oficialnymi obchodnymi partnermi a potom si uz s cenou robia co chcu.. v podstate ju kazia a umelo tlacia dole, no pre beznych uzivatelov je to len dobre. takychto predajcov je vsak zatial len malo a velke servisy neucitia to ako im zakaznici odchadzaju do garage atd pretoze zmluvne a zarucne podmienky ich nutia chodit do ich servisou dalej koli zaruke. takze s pohladu bezneho uzivatela stale si myslim ze v poho...

eko.fresh
Autor témy

Streda, 16. Apríla 2008, 14:59

sooky napísal:
presne tak, drahi su dost. Kolegovi zadrbali na feliciu vymenu oleja 2700,- tak sa otocil ze "taku drahu kavu nepijem" :)

motorovy olej do bmw540i vyjde v objeme skoro osem litrov na dva a pol tisic. Sice neviem ake mas auto, ale M3 to asi nebude a teda si dovolim tvrdit ze do 540i ide trosicku ina trieda oleja ako mas ty = drahsieho. Z toho si mozes spravit usudok.

... a kafe bolo dobre?

No Feliciu som mal aj ja... a tu som robil sam doma olej a filter som kupil v Hyper Tescu Lamac 8)

Kafe bolo dobre ale o to tu nejde... Viem ze je to drahe... ale Oil partner sa tvari ze ti robi kompletny servis... Na fakture som videl:

- doplnene bolo: olej v prevodovke; olej diferenciálu; olej posilňovača riadenia; chladiaca kvapalina; náplň ostrekovačov

- precistene bol: vzduchový filter; peľový filter;palivový filter

- dalsie: umytie okna; vysávanie interiéru; premazanie podvozku; kontrola tlaku pneumatík...

Viem ze su to same pitchoviny.... Clovek tam zrejme plati za to ze necaka a je to na pockanie... Preto som chcel vediet ci sa mi to oplati nabuduce robit v inom servise (nie garazi)
Naposledy upravil/-a eko.fresh v Štvrtok, 17. Apríla 2008, 21:02, upravené celkom 1 krát.

popo
Auto: šíp s krídlom
Kraj: Trnavský

Streda, 16. Apríla 2008, 15:19

to akože ti rozobrali ""polovicu"" palubovky aby ťi vyčistili pelový filter :?: :shock: A ako vyčistili palivový :?: :shock:

atc

Streda, 16. Apríla 2008, 15:24

Nechcem sa ta dotknut ale 90% tych"cinnosti"je saskaren na blbeckov ktory vedia o aute hovno a o predrazenom sudovom oleji ani nehovorim :lol: .Viem o com pisem isty cas som tam robil.Najvacsia sranda bola to prekrikovanie"vypustny srob olejovej vane na jednotke dotiahnuty"Boze to su spomienky ako z komedie :lol: :lol: :lol: :lol:P.S. dostal si aj osviezovac? :lol:
Naposledy upravil/-a atc v Streda, 16. Apríla 2008, 15:27, upravené celkom 2 krát.

eko.fresh
Autor témy

Streda, 16. Apríla 2008, 15:25

popo napísal:
to akože ti rozobrali ""polovicu"" palubovky aby ťi vyčistili pelový filter :?: :shock: A ako vyčistili palivový :?: :shock:

najprv sa ma pytali ci ma pelovy, ja ze hej.. mas to v servisnej knizke napisane... Tak srobovali... bol som pri tom... a neni to polka palubovky... kastlik 4 sroubky a si pri nom... O palivovom neviem... len som ho nasiel ako skontrolovany na fakture... (zrejme o neho ani nezabrdli

eko.fresh
Autor témy

Streda, 16. Apríla 2008, 15:27

atc525 napísal:
Nechcem sa ta dotknut ale 90% tych"cinnosti"je saskaren na blbeckov ktory vedia o aute hovno a o predrazenom sudovom oleji ani nehovorim :lol: .Viem o com pisem isty cas som tam robil.Najvacsia sranda bola to prekrikovanie"vypustny srob olejovej vane na jednotke dotiahnuty"Boze to su spomienky ako z komedie :lol: :lol: :lol: :lol:P.S. dotal si aj osviezovac? :lol:

Nie nie... dostal som nejake fasa male auticko ako darcek... LoL :D hracku

popo
Auto: šíp s krídlom
Kraj: Trnavský

Streda, 16. Apríla 2008, 15:27

kastlik 4 sroubky a si pri nom...

Je ich 7 +osvetlenie kastlíka ale aj tak pol hodina v <>.A pelový + vzduchový by sa aj tak nemali vyfúkavať vzduchom,lebo sa môže poškodiť štruktúra filtra

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 238 neregistrovaných