... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
R0nnIe
Autor témy
Auto: 325i e36 coupe
Kraj: Žilinský

Farba auta

Pondelok, 2. Februára 2009, 13:00

Mozno sa opytam uplne banalnu vec, ale skutocne neviem ako to ma byt. Na aute mam dve farby, bielu a modru. Znamy mi tvrdil ze v TP musi byt zapisana ta farba ktorej je na aute viac. V mojom pripade je to tazke odhadnut, a bojim sa ze ked stretnem dakeho policajta co bude mat zlu naladu tak mi zoberie TP. Kolega bol dnes na dopravnom inspektorate, a presne toho policajta nepochopil, ale povedal mu ze treba ist z autom na kontrolu originality a potom zapisat aj tu druhu farbu. Zda sa mi to trosku blbost, ale v dnesnej dobe je mozne vsetko. Ma niekto s tymto skusenosti?

Kraken
Auto: E36 E30 E30
Kraj: Prešovský

Re: Farba auta

Pondelok, 2. Februára 2009, 13:13

čo? jaká kontrola originality? čo tam trepú?

myslím že by si tam mal mať napísané obe farby, bielu aj modru, neviem presne znenie ako to tam má byť

za prepis farby sa platil 150SK kolok, neviem koľko to je teraz, ale žiadna KO sa nerobila

R0nnIe
Autor témy

Pondelok, 2. Februára 2009, 13:18

Kraken napísal:
čo? jaká kontrola originality? čo tam trepú?

myslím že by si tam mal mať napísané obe farby, bielu aj modru, neviem presne znenie ako to tam má byť

za prepis farby sa platil 150SK kolok, neviem koľko to je teraz, ale žiadna KO sa nerobila

Mne sa to tak isto zdala sprostost, ale tak radsej sa pytam. Nerad by som isiel do osieho hniezda ukazat sa keby som to nemal v poriadku. Skor si myslim ze ho ten policajt zle pochopil a myslel si ze to je este na mna neprihlasene auto.

Kraken
Auto: E36 E30 E30
Kraj: Prešovský

Pondelok, 2. Februára 2009, 13:19

a akú farbu tam máš napísanú teraz?

BMWpositiv

Pondelok, 2. Februára 2009, 13:24

...no nie som si celkom istý, ale podľa mňa s tým budeš musieť zájsť na KO poprípade na STK, kde ti do protokolu zapíšu aj farbu auta a s tým protokolom by si mal zájsť na DO, kde ti dodatočne do TP zapíšu ďalšiu farbu...
...na druhom aute čo máme doma sú tiež dve farby, zelená metalíza a biela metalíza...
...ja som to robil ešte v dobe, keď sa KO robila len dobrovoľne, takže som s tým bol na STK...
...v TP mám pri karosérii zapísanú len jednu farbu a to továrenskú, čiže zelená metalíza tmavá...
...a v "ďalších úradných záznamov" na konci TP kde sa zapisujú aj kolosá mám poznámku:
*22 R Farba: zelená metalíza tmavá + biela

R0nnIe
Autor témy

Pondelok, 2. Februára 2009, 13:28

Teraz tam mam bielu farbu. S akeho kokockeho dovodu KO alebo STK? Ci vari farba auta ovplivnuje jeho technicky stav?

R0nnIe
Autor témy

Pondelok, 2. Februára 2009, 13:38

Na internete som nasiel toto:

Kontrola orginality je potrebná:
-pri vozidlách zo zahraničia
-pri odhlásení vozidla do zahraničia
-pri zmenách na karosérii, aj zmena farby, pri zásahoch do motor. časti
-pri prihlásení/resp. prepise vozidla na nového majiteľa v rámci SR, keď nový držiteľ vozidla nesplní lehotu na prihlásenie do evidencie 30 dní od odhlásenia vozidla pôvodným majiteľom

BMWpositiv

Pondelok, 2. Februára 2009, 13:47

...nooo, takze vec vyriesena... :wink:

R0nnIe
Autor témy

Pondelok, 2. Februára 2009, 13:48

BMWpositiv napísal:
...nooo, takze vec vyriesena... :wink:

Tak ale to bolo napisane na fore, cize aj to moze byt niekoho vyplod

Pežot

Pondelok, 2. Februára 2009, 14:05

Dočítal som sa, že tu by si sa mal dozvedieť o tej farbe viac:

§ 116
Zmeny v evidencii vozidiel

(1) Držiteľ vozidla je povinný osobne oznámiť orgánu Policajného zboru, kde je jeho vozidlo evidované,

a) zmenu vlastníckeho práva k vozidlu alebo prevod držby vozidla na inú osobu,
b) odhlásenie vozidla do cudziny,
c) výmenu podvozka alebo karosérie, na ktorej sa nachádza identifikačné číslo vozidla VIN alebo identifikátor, ktorý bol úradne pridelený,
d) trvalú zmenu farby alebo farebného vyhotovenia vozidla,
e) zmenu vykonanú na vozidle a zmenu iných údajov zapisovaných do osvedčenia o evidencii, ak je potrebný zápis nových údajov do osvedčenia o evidencii, alebo zmena údajov zapísaných v osvedčení,
f) poškodenie, stratu alebo odcudzenie osvedčenia o evidencii,
g) poškodenie, stratu alebo odcudzenie tabuľky s evidenčným číslom,
h) odcudzenie vozidla,
i) rozhodnutie obvodného úradu dopravy o vyradení vozidla z cestnej premávky a odovzdať osvedčenie o evidencii a tabuľku s evidenčným číslom.

(2) Skutočnosti podľa odseku 1 je držiteľ vozidla povinný oznámiť do 15 dní odo dňa, keď táto skutočnosť nastala. Orgán Policajného zboru zapíše zmenu podľa odseku 1 písm. a) alebo b) len so súhlasom vlastníka vozidla alebo na základe rozhodnutia príslušného orgánu a zmenu podľa odseku 1 písm. c), len ak obvodný úrad dopravy vyznačil túto zmenu v osvedčení o evidencii.60)

(3) Nové osvedčenie o evidencii za osvedčenie o evidencii podľa odseku 1 písm. f) môže na základe žiadosti vlastníka vozidla alebo držiteľa vozidla vydať orgán Policajného zboru, kde je vozidlo evidované, alebo orgán Policajného zboru, kde si žiadateľ podá žiadosť o jeho vydanie.

(4) Držiteľ vozidla je povinný osobne oznámiť zmenu svojho pobytu alebo sídla v lehote podľa odseku 2 orgánu Policajného zboru príslušnému podľa miesta svojho nového pobytu alebo sídla.

(5) Držiteľ vozidla pri oznámení zmeny podľa odseku 1 písm. b) až d) je povinný na vykonanie evidenčných úkonov predložiť odborný posudok o kontrole originality vozidla s výsledkom "spôsobilé" alebo "dočasne spôsobilé" z dôvodu chybného zápisu údajov v osvedčení o evidencii alebo v evidencii vozidiel61) nie starší ako 15 dní.

(6) Držiteľ vozidla je povinný pri oznámení zmeny podľa odseku 1 písm. a) a b) uviesť potrebné údaje o osobe, ktorú orgán Policajného zboru zapíše do osvedčenia o evidencii ako osobu, na ktorú sa držba vozidla previedla; zároveň je povinný uviesť údaje o vlastníkovi vozidla.

(7) Držiteľ vozidla pri oznámení zmeny v evidencii vozidiel je povinný predložiť osvedčenie o evidencii; to neplatí, ak bolo osvedčenie o evidencii zadržané podľa § 72 ods. 1 písm. a) až c), f) a g) a nebolo vydané nové osvedčenie o evidencii alebo ak bolo osvedčenie o evidencii stratené alebo odcudzené. Okrem toho je držiteľ vozidla povinný predložiť ďalšie doklady preukazujúce splnenie podmienok na vykonanie zmeny v evidencii vozidiel, preukázať svoju totožnosť a vyplniť príslušné tlačivo.

(8) Orgán Policajného zboru zaeviduje zmenu v evidencii vozidiel, vlastníkovi vozidla alebo držiteľovi vozidla vydá osvedčenie o evidencii a podľa potreby pridelí vozidlu evidenčné číslo a vydá tabuľku s evidenčným číslom, ak tomu nebránia zákonné dôvody.

(9) Ak držiteľ vozidla predloží odborný posudok o kontrole originality vozidla s výsledkom "nespôsobilé" alebo "dočasne spôsobilé" z dôvodu chýbajúcich údajov na identifikátoroch vozidla alebo z dôvodu odstránenia tej časti karosérie, na ktorej výrobca umiestnil identifikačné číslo VIN, 62) orgán Policajného zboru postupuje podľa osobitného predpisu.63)

(10) Osoba zapísaná v osvedčení o evidencii ako vlastník vozidla alebo držiteľ vozidla môže požiadať o zmenu podľa odseku 1 písm. a) aj prostredníctvom elektronickej služby zavedenej na tento účel, pričom je povinná žiadosť potvrdiť zaručeným elektronickým podpisom.64) Orgán Policajného zboru vykoná zmenu v evidencii vozidiel a žiadateľovi automatizovane oznámi vykonanie tejto zmeny, ak

a) prijal z poverenej technickej služby technickej kontroly elektronickú informáciu o podrobení vozidla technickej kontrole s výsledkom "spôsobilé na cestnú premávku", ak takej povinnosti podlieha,
b) prijal z poverenej technickej služby emisnej kontroly elektronickú informáciu o podrobení vozidla emisnej kontrole s výsledkom "spôsobilé na cestnú premávku", ak takej povinnosti podlieha,
c) prijal zo Slovenskej kancelárie poisťovateľov elektronickú informáciu o splnení povinnosti uzavrieť poistnú zmluvu podľa osobitného predpisu65) a
d) ak tomu nebránia iné zákonné dôvody.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 223 neregistrovaných