... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

Co je podla vas lepsie?

DIESEL power
74 (28%)
Benzin
171 (65%)
skoda 1.2 HTP rulez :)
18 (7%)

Celkom hlasov: 263
obchodna sekcia

bavorak30
Auto: E-30 318i M40
Kraj: Banskobystrický

Re: DIESEL vs. BENZIN

Pondelok, 7. Júna 2010, 18:43

V mercedese to vyriesili. Motor diesel pracujuci na principe spalovania benzinu alebo to bolo naopak?

bavorak30
Auto: E-30 318i M40
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 7. Júna 2010, 18:53

Tak to bolo predsa naopak. http://www.automotorevue.cz/auto/techni ... vkami.html
4 valec, obsah 1.8l, 175 kW/238 koní, 400 Nm, 6l/100km

Užívateľov profilový obrázok
kajo1
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 7. Júna 2010, 23:27

Dízel má dobrú spotrebu a benzín má výkon a komfort.
Ale porovnávajme porovnateľné, tzn. turbodízel vs turbobenzín.
Porovnanie turbodízel vs hladký benzín je nefér.
Z motora s turbom je totiž možné tlačiť výkon, dokým tlak turba stačí alebo kým sa motor nerozsype.

Ale bola tu otázka, prečo sa pri pretekoch používajú viac benziňáky.
Je to tým, že maximálne možné otáčky dízla sú dané max. rýchlosťou horenia nafty, takže výkon sa nedá nahnať otáčkami, ale iba prepĺňaním. To je v niektorých súťažiach (F1) zakázané.
Ak máš otázku ohľadne klímy, napíš, ak budem vedieť, poradím.

chefino
Auto: E60 530xd LCI

Utorok, 8. Júna 2010, 02:27

bmw 33Ocd napísal:
Chefino.... Vidim ze si nasraty ze tvoj benzinovy osemvalec ma porovnatelne rzchlostne parametrre s dieselovym 6valcom... nejde o to ze ten motor ma 18 rokov ma ovela viac koni a o 2 valce naviac!!! Mas dobre auto a dobry motor E 39 je fajn to ti nikto neberie ale nemusis tu vyskakovat....Bola zalozena tema ja som normalne povedal svoj nazor z nikoho si nerobim srandu a nemam ironicke poznamky.... Tiez by bolo divne porovnavat benzinovy stworvalec a dieselovy sestvalec...

Tak ty si Pán analytik =D> :twisted: =D>
Niekedy si hrozne prajem, aby sa tu pri registrácii namiesto CAPTCHA zaviedla kontrola veku.

Bolgi

Utorok, 8. Júna 2010, 23:04

Ja som za benzin, vsetky auta co sme mali boli a su benziny... Vozil som sa uz na hocijakych diesloch, ale nie je mi to po chuti a asi ani nikdy nebude...
Good cars will get you from point A to point B and great cars into trouble !

Pepe
Auto: bembo
Kraj: Trenčiansky

Streda, 9. Júna 2010, 23:19

BMino napísal:
este by sa malo hlasovanie doplnit o vodik a elektriku

Nno, teraz aj o vodu. Súdruhovia z ameriky ju začali upravovať!
Za pár mesiacov ju máme aj v Európe. Bude treba len zastaviť pri pobreží a nabrať. :D
Páni, ropa bude zadarmo! A takmer všade!
Načo riešite sprostosti? :shock:

VT-535BH
Auto: E60 535d
Kraj: Prešovský

Sobota, 12. Júna 2010, 18:12

Ak by mi niekto tankoval auto tak by som si vybral benzín. Určite. Neodolateľný zvuk! Ano..mozem si dať na svoj diesel Eisenmanna ale nikdy to nebude to pravé orechové. S výkonom svojho dieslového auta som nadmieru spokojný. Vysnívané auto mam určite benzínové. Napr. zvuk V10 m5 ma dostáva na kolená. Pri označovaní B, D v hlasovaní som označil Diesel lebo som sa vrátil späť na zem. :smile: Ak by som si mal teraz vybrat moje aktuálne auto s dieslom alebo benzínom, tak zvolím diesel (535d a 535i) - dovodom by bola spotreba a cena paliva.
Tomáš

BMW E60 535d, ///M Sport Package, AC Schnitzer Roof Spoiler, 19" Styling 172 M, Hartge Springs, H&R spacers

Ahmed
Auto: BMW

Pondelok, 14. Júna 2010, 09:38

ja som velky priaznivec benzinu a inak to nebude, ale slubil som Myroslav-ovi ze mu tu zahlasujem za diesel, lebo si to zasluzi... neskor dolozim aj video ze preco :wink:
Speed means freedom of the soul.

Michaell_1
Auto: e90 1.8D LCI
Kraj: Žilinský

Sobota, 19. Júna 2010, 18:17

Ja jednoznacne benzin uz len koli bezproblemovemu startu aj pri -25C a nieje nad to vytocit 6000:-D zasa moj tatko len diesel... :D
ex passat b5 1.9tdi
ex e39 2.8i 141KW
ex e36.1.8i 83KW

KONNI
Auto: e36 328i qp M sport
Kraj: Zahraničie

Sobota, 19. Júna 2010, 18:41

turbo benzin 2.0 a vyssie :twisted:

kubo
Auto: E39 528i limousine
Kraj: Nitriansky

Utorok, 22. Júna 2010, 13:34

:lol: sranda cital som to cele :lol:
No benzin Nr.1 Nafta pohodicka....mal som E39 530d bolo to super vozenie mesacne cca 2500km palubak pisal ze 5,6L sranda.Nikdy som neskumal ci to ukazuje dobre,ale bola to uplna bomba.Auto malo naslahane urcite cez 400000km a nic sa nedasralo no dlho som ho nemal :lol: asi pol roka...
No potom som presedlal do 2,8i noo ale na 1000000% spokojnost.Urcite je pre mna benzin lepsi a jazdim viac ako na 3,0d.
Nabuduce pojdem urcite aspon do V8 a nie pre srandu ze na to mam,ale pre ine veci... :idea:

P.S.nechajte tuto temu otvorenu aspon 15 rokov a potom si to precitame :mrgreen: a budeme vidiet BvsD.
E39 528i ex
E39 530d 135kw--ex

Patkola1
Auto: BMW 330 XD Touring
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 19. Novembra 2011, 20:36

Benzín, diesel osral to pes hlavne že má človek strčiť riť keď leje, len neh sa to nedrbká.
Ja mám naftu som spokojný, v robote som mal 745i k dispozícii, motor super ale v zime kombinovaná 14 litrov.Len pri naštartovaní ta V8 zožerie Liter ale na Slovensku sú chlapci asi silno za vodou keď každý jazdí na V8 a Mkách!!!Derie gumy na každom kroku.Moje skúsenosti sú ale také že videl som veľa aut zaparkovaných pred domom lebo nemali na benzín.Alebo na opravu.
MIlujem ako tu každý píše o hraní a zábave ale fakt to musia byť len chlapci povolaním SYN!Lebo aby som kupoval stále nové gumy 18ky a tankoval ako fas to teda je na hlavu postavené.Keď si zajazdiť tak ísť dakam do brna na okruh a požičať si šporťák a ísť na limity.Žijeme na Slovensku tak sa podľa toho správajmeJa som rád že mám BMW a nech je to benzín alebo diesel kukám na spotrebu a šetrím to.Neviem či nájdem zase prachy na niečo čo treba opraviť.A strašne sa mi páčia chlapci čo šéfujú s V8 a na pumpe tankujú s ružovým papierikom!

speq
Auto: F01 730d M-Packet

Nedeľa, 20. Novembra 2011, 02:38

ja mam V8 davam vacsinou plnu na shellke ale niekedy ked treba a neni alebo treba na daco ine ci mi to nevychadza to je jedno tak nemam problet dat modry papierik :)
nemozes odsudzovat ludi podla toho ako tankuju :) niekto napr ma auto spolocne a tankuje iba na svoju cestu atd :)

miskon

Nedeľa, 20. Novembra 2011, 10:03

ja som za benzin, nehovorim, ze diesel je zly, ale som mlady student, takze mam auto pre potesenie, ne pre potrebu, kazdodenne vozenie by som neuzivil, preto sa budem radsej vikendovo vozit v 3.0i, ako v diesli. Diesel si kupim ked budem potrebovat jazdit vela. neide predsa o to, co je "lepsie", ale o to co komu sadne

Becko
Auto: E36 Compact
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 20. Novembra 2011, 14:22

Ja som takisto študent, BMW je moje už vporadí tretie dieslové auto - diesel preto , lebo aj napriek tomu , že auto nevyužívam každý deň , ale skôr weekendovo - tiež mám potrebu sa cez weekend kade tade vyvážať , spraviť si pekný výlet a pod a nevidím ako nevyhnutnosť vraziť všetky tie "drobné" čo si zarobím alebo ušetrím , len do paliva , predsalen si človek chce dopriať aj niečo iné ako len vkuse kŕmiť tátoša :)
Takže ja som s dieslovým autom spokojný aj čo sa týka pomeru výkon/spotreba , je to pre mňa momentálne viac než ideálne.
Do budúcna by som určite chcel benzín + plyn , ten zvuk výkonného benzínového auta je nezameniteľny a s klepotaním diesla sa to nedá ani porovnať :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 236 neregistrovaných