... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Rottwa
Autor témy
Kraj: Zahraničie

Cesta do Parndorfu

Štvrtok, 25. Apríla 2013, 09:20

Bratislavcania a spol.,

ked idem do Parndorfu, treba mi rakusku dialnicnu znamku ? Oplati sa ist radsej mimo dialnice ?

hyde21
Kraj: Bratislavský

Re: Cesta do Parndorfu

Štvrtok, 25. Apríla 2013, 09:22

Dialnicnu je zbytocne kupovat, tie okresky tam su uplna balada a moc casu by si tym neusetril.

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 25. Apríla 2013, 09:22

nemusis po dialnici..podla mna sa ist po dialnici neoplati ak mas kupovat dialnicnu len pre jednu cestu tam.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

maiki
Auto: 02" E46 320d

Štvrtok, 25. Apríla 2013, 09:33

mozte mi pls hodit mapu mimo dialnice ? :oops: z BA
Your car. Your story. So don't let someone else write the book.
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

Mimo
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 25. Apríla 2013, 09:42

ja som išiel cestou ktorou tuším chodíte tankovať
http://maps.google.com/maps?saddr=Ko%C5 ... 3&t=m&z=11

Didymus
Auto: E63 630i

Štvrtok, 25. Apríla 2013, 10:18

Jasne, ze nie. Treba ist cez priechod Berg, na kruhaci dolava na dedinku Berg, potom Kitsee, doprava..neposrat sa na tom kruhaci nad dialnicou a odbocit spravne na Gattendorf a dalej uz trafis :)
EX - BMW E90 320d
Obrázok

Rottwa
Autor témy

Štvrtok, 25. Apríla 2013, 11:03

Super, dakujem.

jararak
Auto: skodofka 120l

Štvrtok, 25. Apríla 2013, 13:21

didymus - a ako dojdes na kruhac nad dialnicou? ved to ides hodne po dialnici, ci cez kitsee?
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Didymus

Štvrtok, 25. Apríla 2013, 14:07

jararak napísal:
didymus - a ako dojdes na kruhac nad dialnicou? ved to ides hodne po dialnici, ci cez kitsee?

Tam dojdes priamo z Kitsee, po normalnej ceste. Po dialnici sa nejde vobec.
EX - BMW E90 320d
Obrázok

Didymus

Štvrtok, 25. Apríla 2013, 14:10

Kazdopadne, tieto rakuske cesticky v okoli Bratislavy sa oplati pobehat, su uplne bez vytlkov, krasne rovne aj na nejake to vyblaznenie sa. Pripadne skocit hore na Braunsberg, krasny vyhlad, serpentinova zaujimava cesta...

https://maps.google.com/maps?saddr=Ko%C ... 41&layer=t
EX - BMW E90 320d
Obrázok

kobrakai

Štvrtok, 25. Apríla 2013, 15:14

za posledné tri týždne som najazdil len po rakúskych okreskách 3000km, takže keď jednorazovu cestu do A, tak určite som za cestu okreskou. Trasu si ale treba vyčekovať na nete lebo osobne mám problém s katastrofálnym značením (podobne aj v maďarsku) a duplicitnými názvami obcí dokonca vrámci okresov.

londonh
Auto: F10 520d

Pondelok, 29. Apríla 2013, 09:03

Ja sice mam rocnu rakusku nalepku, ale chodievam do Parndorfu (resp. do Neusidleru do Merkuru, do outletu medzi 10 tisic ludi len za trest)
len po okreskach. Ked idem od Kitsee po Gattendorf vacsinou obieham auta subezne iduce po dialnici.
Na okreskach je povolena 100ka, ja zvycajne idem tych tachometrovych 110 cize realne 103-105kmh, a ked ides cely kus po dialnici, tzn. sa potom napojis na dialnicu smer Budapest a vyjdes az pri Parndorfe tak to casovo neusetris nic, plus riskujes, ze exit bude upchaty a budes cakat 4-5 iteracii na semafor kym ta pusti hore. Je sice pravda ze Parndorf je dlhy a treba drzat 50tku, lebo meravaju pravidelne, ale casovo naozaj neustris nic,a po dialnici nadbehnes par kilometrov.

Dovod preco ja nemam rad dialnicu je ze ja sa na tom ich betone necitim bezpecne. Je to len subjektivny pocit, ale ja mam pocit, ze na tom strasne plavam, a ked je mokro tak to uz fakt mam taku nejaku paranoju, aj ked som skusal aj plne brzdy, raz v noci, zo 130 na nulu, ono je to len subjektivne, ale to koleso sa inak sprava na tej betonovej dialnici ako na nasich asfaltoch a clovek ked nie je zvyknuty...

Tankovat ja chodievam na pumpu, ktora je pred Bruckom (okresne mesto cca 10km od Parndorfu), je to nejaka standalone noname pumpa, ale s kvalitou som za x rokov nemal nikdy problem, prave na shellke v Parndorfe mam pocit dostane clovek vacsi sajz ako na Shellke na Einsteinovej.

Ak tam chodite aj na potravinove nakupy, tak okrem Merkuru ja chodim prakticky len do Hofera, ale nie do tych exponovanych, kde Slovaci vzdy vykupia uz pred deviatou ranou vsetko, tak chodim az do Neusiedlu oproti Obi, tam Slovakov som stretol malicko, vsetci chodia do Hofera v Parndorfe.

A ak si chcete zajazdit dobre, tak Dolne Rakusko /Burgenland ma naozaj super cesty, scenicke, ja rad chodim sa kupat do Breitennbrunu, je to o kus dalej ako vychodne casti jazera (Neusidel (moc exponovane, nerad chodim, Woflstahl - sem chodim ked si chcem pozicat cln alebo plachetnicu, Podersdorf - jedna z krajsich plazi a infrasturktura, vyletne lodky, restiky), na opacnej strane sa oplati pozriet Rust - aj samotnu dedinu, ked niekto chce kratky vylet popri nakupoch alebo len tak na nedelu z Bratislavy, ale kupanie mam najradsej v tom Breitenbrunne, byva tu v lete sice az moc tepla voda, ale je tu spravena aj pieskova plaz bez strku, aj ked voda pri brehu byva kalnejsia).

No ale k samotnej ceste - z Brucku na Kaisersteibruch a potom cez les na hlavny tah B50 - vacsinou prazdna cesta, a kto si rad dava rychle stupanie tak tu sa da dobre zajazdit.
Celkovo tato cast je vynikajuca na jazdenia aj na slepo, lebo cesty su klukate ale neda sa zabludit, mozes odbocit kde chces kam chces vzdy sa nakoniec objavis na ceste, z ktorej potom trafis kam potrebujes. Takmer za kazdou dedinou su vinne pivnice, romantika, vyzera to ako Hobitin, a niekedy netreba ani predpisy moc porusovat, lebo ta predpisova stovecka celkom staci, cyklistov malo, lebo maju cyklochodniky, sem tam babka na traktore alebo dedo v Cckovom mercedese s podkovou na chladici...
radost jazdit.
F10, 520d, r2012 Citrinschwarz
E46, 316i Compact, r2002 Grey Green
Opel Antara r. 2011 Калуга моя любовь

Didymus

Pondelok, 29. Apríla 2013, 09:58

Dik za tipy, v blizkej dobe to tam v okoli Neusiedlersee pojdem pobehat :)
EX - BMW E90 320d
Obrázok

//MPower
Auto: BMW F82 ///M4

Pondelok, 29. Apríla 2013, 11:16

Rottwa napísal:
Bratislavcania a spol.,

ked idem do Parndorfu, treba mi rakusku dialnicnu znamku ? Oplati sa ist radsej mimo dialnice ?

Da sa tam ist aj mimo dialnice :wink: Ale ak tam ides nakupovat kvoli cenam uz sa to ani moc neoplati , za Diesel rifle 200euro...Tommy Hilfiger polo koselu 65euro..Za podobne ceny je to aj v auparku alebo eurovei , akurat ze v rakusku je lepsi vyber :wink: Par rokov dozadu tam bola radost nakupovat , boli tie ceny vyrazne lepsie.

TheCarista
Auto: 540i G31

Pondelok, 29. Apríla 2013, 16:39

kazdopadne radim kazdemu, kto ma tych slovenskych ciest plne zuby, ist do rakuska, vyskusat ci cestu cez prellenkirchen :) z hainburgu musite ist smerom na fischamend a odbocit na prellenkirchen. Tie cesty su tam ozaj krasne, malilinko premavky :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 220 neregistrovaných