... všetko o BMW ...
1morok napísal:mal som m52b20 v e36qp, žral 1-2L oleja na výmenu, teda cca 15tkm
m54b30 v e46qp, smg5q žerie viacej, povedal by som tak 3L na výmenu 15-20tkm
otec mal m54B3O v e39, žrala podobne ako môj 3L
bratranec mal m54b30 v e46qp smg6q,žrala trochu menej oleja, benzínu tiež o málo menej ako môj 3L, neviem či to bolo tým 6q alebo skôr štýlom jazdy
jeden kamoš mal m54b22 v e46qp, žrala ešte viac oleja, aj benzínu ako môj 3L
ďalší kamoš mal m54b25 v e46kombi, nežrala ani deci oleja na výmenu
všetky tieto autá mali +/- rovnakú spotrebu benzínu, je možné všetko od 7 do 13L, kombinovane 10L
ale najmenej asi tá 325i v tom kombi, to ale asi preto, lebo chalan jazdil ako penzista
na všetkých týchto autách sa pokazili dva termostaty, na oboch mojich kupečkách, dve tie hlúpe klapky v saní na otcovom a bratrancovom 3L a tiež dve tesnenia pod víkom ventilov na týchto istých motoroch
a ešte sem-tam nejaká remenica, už presne neviem na ktorých
spotrebu toho oleja by som vôbec neriešil, pri cene 7-10eur/L
iné motory s takýmito výkonmi majú spotrebu benzínu vyššiu o L/100km takže je to vo finále ajtak výhodnejšie
ak by som si mal znovu vyberať e46 tak 3L s LPG
hadam som pomohol
1morok napísal:ťažko ale zistíš pri obhliadke ako je na tom motor so spotrebou olej
a tiež sa to nedá odsledovať presne ani prevádzkou
isté ale je, že je to tak v poriadku a práve vďaka tomu, že je ten motor taký "netesný" asi beží s menšími stratami a má teda takú skvelú spotrebu pomerovo k výkonu
ešte som zabudol, otec menil v jeho e39 odvetranie kľukovej skrine a vtedy tá spotreba olej dosť klesla, ale už si nepamätám čísla
teraz ma napadlo, jeden známy mal asi prvú E46 3L na slovensku, objednával ju ešte v časoch keď sa normálne predávali 328i, čakal na ňu dosť dlho a on mal strašne vysokú spotrebu oleja, lial tam olej spolu s benzínom pri tankovaní, robil si z toho srandu, že nemusí vôbec meniť olej, len filter, lebo ho mal stále čerstvý ale on jazdil, aj stále jazdí na plný kotol
motoru ale podľa mňa ajtak viac škodí podtáčanie a dusenie
heroe napísal:ja si skôr myslím že tie motory reálne ten olej nespotrebujú ale vytečie z nich, kukni toto http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=882732